Over Keizer Karel tussen vrouwen.

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

07 jun

Keizer Karel tussen vrouwen.

Wandeling van Prinsenhof tot Sint-Baafsplein.

vrijdag 7 juni 2024 van 15:30 uur tot 17:00 uur

Beste kunst- en geschiedenisliefhebbers,
 
Graag nodig ik jullie uit om deel te nemen aan een boeiende rondleiding door de betoverende straten van Gent, getiteld “Keizer tussen vrouwen”. Als gepassioneerde gids in opleiding aan CVO Groeipunt, heb ik deze rondleiding samengesteld als mijn eindproef voor dit schooljaar.

Leven en rol van keizer Karel (en/in verhouding met Gent), over het leven aan het Prinsenhof en de rol van de vrouwen in zijn leven. Hun rol in de opvoeding maar ook de rol die ze hadden in de huwelijks - & machtspolitiek van die tijd.
We herontdekken samen het Prinsenhof en volgen deels de doopstoet vanuit het Prinsenhof naar de Sint-Baafs/Sint-Janskerk met zijn triomfbogen, feestelijkheden, veel muziek, vuurspektakel aan Belfort, …
In 90 minuten herbeleven we de eerste helft 16de eeuw in Gent, maken we kennis met Isabella van Portugal, Margareta van Oostenrijk, Maria van Hongarije, e.a.…

Philip Sioen is een gepensioneerd musicus. Hij is gepassioneerd door geschiedenis en kunst en cultuur. en volgt nu het eindjaar stadsgids Gent.

Of je nu een fervent geschiedeniskenner bent of gewoon geïnteresseerd bent in de fascinerende geschiedenis van Gent, deze rondleiding belooft een onvergetelijke ervaring te worden.
 
 Met vriendelijke groeten,
 Philip Sioen
Gids Kunststad Gent
CVO Groeipunt

PS: Afspraak aan het Gravensteen.

Prijzen

De inschrijvingen zijn afgesloten.

Labels: Geschiedenis & ErfgoedWandeling met gids