Over Ensor in Brussel

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

26 mei

Wij herdenken in 2024 de 75ste verjaardag van het overlijden van de beroemde Belgische kunstenaar James Ensor.

zondag 26 mei 2024 van 10:00 uur tot 18:00 uur

Brussel-Centraal.
Afspraak in de inkomhall.

Bozar.
Ensor was veel meer dan de schilder van maskers en geraamten. Hij was niet alleen een begaafd schrijver, maar ook een grote muziekliefhebber en componist. Daarom brengt Bozar hulde aan de kunstenaar met een tentoonstelling die al zijn facetten in de verf zet in een bloemlezing van een 100-tal werken. Je ontdekt er zijn gevarieerde oeuvre, van zijn jeugdwerken tot zijn laatste creaties: olieverfschilderijen, werken op papier, prenten, manuscripten, foto’s en handgeschreven partituren. Bijzondere aandacht wordt besteed aan minder bekende werken, aan zijn drukgrafiek en aan zijn muzikale composities zoals La Gamme d’Amour.
Een deel van de ticketopbrengst van de tentoonstelling gaat naar Kom op tegen Kanker. Iedereen die een ticket koopt, helpt zo een beetje mee aan de strijd tegen kanker.

Lunch: café-restaurant Victor van Bozar:
Zalmtartaar dichtgeschroeid, béarnaise, luciferfrietjes
Of
Geprepareerde rundstartaar, rozemarijnaardappeltjes
- Glas wijn, bier, frisdrank of water inbegrepen - .

Koninklijke Bibliotheek.
In de tentoonstelling ‘James Ensor. Inspired by Brussels’ ontdekt u hoe de stad Ensors eigenzinnige en kenmerkende beeldtaal mee heeft gevormd. Duik in de imaginaire wereld van een van de grootste Belgische kunstenaars. Ontdek schilderijen en grafisch werk op een plek waar Ensor tijdens zijn Brusselse jaren vaak vertoefde: het Paleis van Karel van Lotharingen.
Deze expo is een samenwerking van KBR en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en toont bekend werk op doek en verborgen schatten op papier.

Na het bezoek aan de tentoonstellingen maken we een korte wandeling door Brussel. We gaan binnen in Sint-Goedele en eindigen onze wandeling met een stop in de Koninginnegalerij.

Prijzen

€20 korting voor houders van een museumpas.

Gelieve u voor deze daguitstap in te schrijven via willem@davidsfondszwijnaarde.be en de deelnameprijs over te schrijven op de rekening van het Davidsfonds Zwijnaarde: BE27 8910 1401 3173, uiterlijk 30 april 2024.

Vergeet niet uw menukeuze mee te delen.

Labels: Kunst & CultuurBeeldende kunstMuziekBezoek met gids